НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігів увійшов до проєкту «Віртуальна Україна»

Featured Video Play Icon

Готель “Україна”, вісімнадцята школа, обласна бібліотека юнацтва, приватний сектор на вулиці Промисловій – 26 зруйнованих російським агресором об’єктів Чернігова увійшли в програму “Віртуальна Україна”, яку презентували у туристичному інформаційному центрі онлайн 17 травня.

Чернігів став першим обласним центром, який  був включений до інтерактивної мапи в проєкті “Віртуальна Україна”. На сайті вже є Буча, Ірпінь, Гостомель, панорамне зображення знищеного літака “Мрія”. Проєкт дає змогу віртуально побувати в містах та селах, які постраждали від російської агресії.

 Олександр Шевчук, начальник управління культури і туризму:

«Основна стратегічна ціль проекту  – показати ці об’єкти всьому світу через гугл, щоб нам було легше говорити про місто Чернігів, вести перемовини з нашими партнерами, з країнами Європи. Ці об’єкти будуть наочно показувати ту ступінь жахіття, яке принесла російська армія Україні».

До початку активної фази війни проєкт “Віртуальна Україна” розповідав про культурну спадщину і туристичні принади міст і сіл України. Тепер фільмує їхнє руйнування.  Проєкт не комерційний.  Фотограф Дмитро Малишев, який і робив ці знімки, вважає що усвідомлення того, що відбувається зараз, прийде через місяці або навіть роки.  Серед міст, які згодом увійдуть до проєкту “Віртуальна Україна”  є Київ, Суми, Херсон, Харків, Миколаїв.