НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігів у першій п`ятірці госпіталізованих з COVID-19

Featured Video Play Icon

Чернігівщина у десятці “червоних” за рівнем поширення COVIDy регіонів. А за кількістю госпіталізованих Чернігів у першій п`ятірці серед інших міст України. При цьому кількість нових хворих у березні  значно перевищує число тих, що  одужали. За словами заступниці начальника управління охорони здоров’я ЧМР Ольги Малець, на уже госпіталізовано 407 пацієнтів.

Наразі 48, 7 % хворих потребують кисню. Але його можуть подати лише до 398 ліжок. Це, фактично, та кількість хворих, яка вже є в  інфекційних відділеннях , але не всі вони поки що потребують кисню. Якщо карантинні обмеження через людську легковажність не дозволять розірвати ковідний ланцюг, ситуація може  стати реально критичною.

Як говорить  гірка статистика, ковід  забирає у Чернігові людські життя щоденно.  Щодо поставок рідкого кисню питання має вирішитися, – повідомив мер. Але уже сьогодні варто працювати над тим, аби у разі потреби задіяти для госпіталізації чернігівців  можливості  лікарень обласного рівня.

  • 400- 420 госпіталізованих у нас буде , нам треба дивитися на збільшення ліжкового фонду, лікарів, кисню, – підсумував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 Два тижні жорстких обмежень. Це  дозволить знизити рівень напруги на ковідному фронті у Чернігові, – акцентував на ранковій нараді 6 квітня міський голова.

Владислав Атрошенко наполягає на посиленні контролю за  дотриманням карантинних заходів у місті. Мінімум контактів, самоізоляція, маски та дистанція. Це єдине, що може стримати ситуацію та зберегти життя людей.