Новини

Чернігів обмежить фінансування не першочергових видатків в умовах воєнного стану

25 липня, під час ранкової наради у муніципалітеті в.о. міського голови дав доручення фінансовому управлінню переглянути видатки в межах головного кошторису міста.  Після цього кошти з необов’язкових, для військового часу статей, перенаправлять на більш актуальні, – зазначив Олександр Ломако.

Після вражаючих скандалів щодо витрат із держбюджету на придбання барабанів та десятки мільйонів на виготовлення сценаріїв до серіалів “Незабудка”, “Тамада”, “Інгулець” та інші, крайнім намагаються знову зробити місцеве самоврядування. Це — несправедливо. Ми точно в цій історії не невістка. Але. Впевнений, що місцеве самоврядування має продовжувати демонструвати лідерство, в плані раціональності витрат бюджетів та допомоги ЗСУ. Демонструвати приклад, в тому числі деяким органам державної влади.

За словами Ломако в місті вже зупинені окремі тендери, зокрема, вартістю 15 млн грн   на придбання тротуарної плитки для виконання ремонтів.

Попри одні з найбільших руйнувань, суттєві проблеми з бюджетом, витрати на відновлення закладів освіти, медицини, критичної інфраструктури та програми соціальної підтримки жителів Чернігова з бюджету міста на підтримку ЗСУ вже виділено 158,5 млн грн.

Ці кошти спрямовані на програми підтримки військових частин, підвищення обороноздатності міста, допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам. До кінця року ця цифра продовжуватиме збільшуватися, – зазначив в.о. міського голови.