ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів дякує: школярі міста збирають допомогу захисникам на передову

Featured Video Play Icon

Учні чернігівської школи №35 малюють мирне небо, сонце та затишний дім – саме цього діти зараз найбільше бажають українським воїнам. Своєю творчістю школярі підтримують моральний дух наших захисників, а також активно волонтерять: організовують благодійні ярмарки, акції, регулярно долучаються до зборів на ЗСУ.

Як тільки вчителька оголосила, що можна буде приносити солодощі для військових, то одразу бабуся, мама, ми пішли  в магазин, щоб купити їм щось смачне і щоб їм було легше там справлятися. Тому що вони там на фронті і їм треба допомога, тому що вони там не можуть собі нічого готувати або щось собі піти купити, – розповіла учениця Чернігівської школи №35 Уляна.

Волонтерство для юних чернігівців — постійна справа. Нещодавно учні чотирьох шкіл: №3, 14, 27, 35 стали учасниками благодійного збору для українських військових.  Усі вони об’єдналися, аби зібрати смаколики, теплі речі, малюнки, листи. Таку акцію серед навчальних закладів організували представники громадської організації “Залізний кулак Чернігова”.

Діти вони взагалі не байдужі і взагалі з великим ентузіазмом це все збирають. Це їх маленький вклад в перемогу. Дуже велики запити до нас з передової з гарячих напрямків.   У цих посилках гігієна перш за все антисептики, вологі серветки сухі супи, каші, – зазначила волонтерка Вікторія Купрієнко.

Ми оголосили цей збір по всій школі, це були учні і початкової школи, і старшої школи. Оскільки швиденько розійшлася по району ця новина, допомагали навіть пенсіонери, люди, які просто живуть на Масанах долучалися до цього збору, – підкреслила учителька Чернігівської школи №35 Олена Івницька.

Загалом, школярам вдалося зібрати понад сто посилок для ЗСУ. Також до ініціативи долучилися представники Чернігівського міського територіального центру соціального обслуговування та мешканці Михайло-Коцюбинської громади. Незабаром вантаж поїде на один з найгарячіших напрямків фронту – Купʼянсько-Лиманський.