НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чемпіонка «Riga boxing cup-2024»: черговий успіх чернігівської боксерки Анни Колотурської

Featured Video Play Icon

Боксерка Анна Колотурська з Чернігова нещодавно повернулася з Латвії. Дівчина взяла участь у міжнародному турнірі з боксу серед юніорів «Riga boxing cup-2024», де завоювала для України золоту нагороду. Разом із Анною за перші місця боролися  представниці ще 4-х європейських держав. Тепер у боксерки є тиждень на те, аби відновитися, потренуватися у рідному залі і знову стати у двобій із суперницями. Спортсменка каже, за кожною перемогою стоять години кропіткої праці. Чемпіонкою на змаганнях у Балтії Анна стала у двох поєдинках.

-Цю перемогу я присвячую Збройним силам України, а також Терещенку Дмитру, який займався раніше в нашому залі, пішов воювати та отримав серйозні поранення. Зараз це все підготовка до чемпіонату Європи, це все етапи, щоб виступити на цьому чемпіонаті. Також поїдемо ще на змагання, де теж проводимо всякі бої, матчеві зустрічі, спаринги.І таким чином підготуємося. З нашою збірною поїде 26 учасників,13 дівчат та 13 хлопців, – розповіла боксерка Анна Колотурська.

Зараз дівчина вирушає на спортивні збори, після яких поїде до Угорщини на міжнародний турнір. Тренер спортсменки Ігор Марченко розповідає, попри те, що часу на підготовку між змаганнями обмаль, вони із Анною відпрацьовують усі рухи, покращують швидкість, витривалість, потужність ударів, аби прийти до омріяних перемог. Удосконалюють не лише техніку, а й мислення боксерки. Разом переглядають минулі бої і таким чином виконують роботу над помилками.

Перемога  — це нагорода за важку працю. Ми працюємо, ми хочемо перемагати. Хочеш перемагати, треба більше працювати. Ми повинні зробити набагато більше, ніж роблять наші суперниці. Ми дивимося на те, що ми можемо зробити більш якісно. І головне працювати, працювати, не давати собі спокою. І тоді результат обов’язково прийде, – зазначив тренер-викладач з боксу Чернігівської дитячо-юнацької олімпійської спортивної школи з олімпійських видів Ігор Марченко.

Спортсмени розповідають, що їхня галузь постійно потребує підтримки. Закупівля якісної амуніції, яка дозволяє вести тривалі бої, витрати на проживання та харчування на змаганнях – усе це зазвичай лягає на плечі тренерів або ж підопічних. Відтак зараз Анні Колотурський допомагає депутат Чернігівської міської ради В’ячеслав Летута, який нещодавно передав грошову винагороду юній боксерці. Кошти вона вклала у своє професійне майбутнє.

Підтримувати і фінансово, і морально. Це дуже сильно важливо. Важливо, бо не всі мають можливість, наприклад, поїхати на ці збори, брати участь. Через це багато талантів зникає. А морально, бо воно приємно, коли тебе підтримують сім’я, рідні, тренера, друзі. Воно просто надає  мотивацію, – каже боксерка Анна Колотурська.

Анна планує постійно тренуватися і нарощувати свою силу. Адже влітку на дівчину чекає відповідальний етап у її кар’єрі. Боксерка готується представляти Україну на чемпіонаті Європи з боксу серед юніорів 2024, який відбудеться у Боснії та Герцеговині.