Новини

Погрожував розстрілом та катував: на Чернігівщині повідомили про підозру російському військовому

Слідчі області встановили анкетні дані та зібрали доказову базу, що свідчить про причетність російського військовослужбовця до скоєння воєнного злочину, а саме до жорстокого поводження з трьома мирними мешканцями села Деснянка Чернігівського району у березні 2022 року. 

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: З артилерії, мінометів, РСЗВ та безпілотників: росіяни обстріляли три громади на Чернігівщині

В ході досудового розслідування слідство встановило, що 8 березня 2022 року озброєний автоматичною зброєю військовослужбовець танкової дивізії разом з іншими військовими рф прибув до одного з приватних домогосподарств у селі Деснянка, щоб отримати інформацію про осіб, які співпрацюють зі Збройними силами України.

Погрожуючи розстрілом, російський військовослужбовець змусив трьох мирних мешканців села Деснянка сісти до військового броньованого автомобіля. Чоловіків вивезли у невідомому напрямку, після чого упродовж кількох годин жорстоко катували, зокрема били металевою кувалдою. Після тортур цивільних людей кинули в погріб, де залишили до наступного ранку.

Слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за оперативного супроводу СБУ та за погодженням з прокурором Чернігівської окружної прокуратури повідомив російському військовому про підозру за частиною ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України. (жорстоке поводження з цивільним населенням), що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Досудове розслідування триває.