НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чемпіонат світу он-лайн

Featured Video Play Icon

Чернігівські атлети посіли призові місця на чемпіонаті світу. 18 листопада закінчилися змагання он лайн Кубку Світу з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років.  19 листопада в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту чернігівської міської ради  тренери-викладачі  спортивної школи “Атлет” Дмитро Шолох, Василь Почкай і Олександр Мощенко  підбивали підсумки та висловлювали враження від змагань.

В сучасних атлетичних змаганнях є дві вправи – витяг і  поштовх. В період пандемії збірні різних країн робили це вдома. Так, збірна України з 7 учасників зібралася у селі Городок Хмельницької області.

Двоє із семи спортсменів – чернігівські важкоатлети, котрі й отримали бронзові нагороди. Вони є вихованцями дитячо-юнацької спортивної школи «Атлет», за мірками змагань відносяться до найсильнішої группи А. Андрій Ревко та Микита Рубановський у своїх вагових категоріях сумарно підняли 170 та 298 кг.

  Андрій Дериземля, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР, привітав спортсменів і тренерів з перемогою, а також зазначив:

  • Напевно, це одне із перших   змагань Чемпіонату світу, яке проходило  в режимі он лайн, але в важкій атлетиці це припустимо. Тут не потрібна якась траса, що може у кожного відрізнятися. Є помост,  офіційні судді, штанга і спортсмени змагаються… Можливо, так навіть складніше. А можливо, якщо б змагання проходили в звичайному режимі, то наші хлопці показали б ще кращий результат, – зауважив Андрій Дериземля.

Представник обласної федерації важкої атлетики  Віталій Якубець нагородив спортсменів подарунковими сертифікатами.