Факт-новини: оперативні сюжети

Чекаємо третю хвилю COVID-19

Featured Video Play Icon

Україну поступово огортає третя хвиля COVID-19. Котиться вона з західних областей, і через 2-3 тижні має дотягнутися і до північних регіонів.

Наразі 4 області України перебувають у цій зоні: Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька і Закарпатська. 9 областей і м. Київ – в оранжевій зоні. Чернігівська область за рівнем захворюваності та іншими індикаторними показниками перебуває зараз у жовтій зоні.

Якщо в інших регіонах за добу фіксується від 500 до 200 випадків, на Чернігівщині поки що менше сотні, але кількість важких пацієнтів зростає.

–  За добу 40 випадків по Чернігівській області, у тому числі 30 по Чернігову. Одночасно ми бачимо, що збільшується наповненість госпітальних ліжок в опорних лікарнях. Ми готові і чекаємо, що цей показник буде збільшуватися, – акцентувала заступниця начальника управління охорони здоров`я ЧМР Ольга Малець.

Вона  звернулася до чернігівців з проханням не панікувати, але не забувати про захисні маски, які потрібно носити правильно. Ольга Малець  вважає, що мешканці Чернігова у цьому питанні більш дисципліновані, ніж  жителі західних областей України і це стримує поширення захворювання в регіоні.

– Ключовим є те, що хвиля ця через тиждень-два-три розповсюдиться по всій Україні. Бо є відрядження, є трудова міграція, їздять люди досі ще й на відпочинок на західну Україну. Тому прошу всіх бути ще вдвічі більш обережними. Потрібно максимально дотримуватися всіх заходів карантинної безпеки,- підсумував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, Чернігівщина отримала 6800 доз вакцини від коронавірусу. Уже щеплено 366 осіб. Процес  добровільний. У першу чергу вакцинують працівників «ковідних» відділень та інших медиків, які працюють з людьми. Ті, хто вже перехворів, а таких  серед них теж чимало, переходять в зону очікування і зможуть зробити щеплення  пізніше.