Факт-новини: оперативні сюжети

Буревій пройшовся всім містом

Featured Video Play Icon

Повалені дерева, пошкоджені комунікації та покрівлі, знеструмлені будинки через обірвані електромережі та потрощені автівки. Це наслідки буревію, що прокотився Черніговом увечері 12 травня.

 Мешканці будинку по вулиці Попудренка, 12 знімали стихію телефоном. Повалена тополя принесла чимало лиха людям. Будинок і досі без електроенергії, постраждала і автівка, яка примостилася на цьому майданчику. Який, до речі, не призначений для автостоянки. Тополі у дворі цього будинку вже в один зріст з п’ятиповерхівкою. Цього разу ніхто не постраждав, лише техніка. Правда безстрашні автовласники знову паркують свої чотириколісні у цій небезпечній зоні і не думають про ризики. Мешканці радіють, що дерева впали на майданчик, а не на їх будинок. Інакше, біди не уникнути, жаліються  вони.

На відсутність коштів на видалення аварійних та небезпечних дерев у бюджеті скаржаться, як комунальники, так і зеленбудівці. ” Міськсвітло” теж від цього потерпає. Так, на цій території зовсім нещодавно встановили сучасні енергоекономні лампи освітлення, замінили мережі і ось, через буревій та повалені дерева все доводиться робити знову, – жаліється В’ячеслав Николенко. А це все гроші і чималі. Стару опору демонтують, встановлюють нову. Вчора через буревій сталося 24 аварії, 4 дерева впало на електромережі.

До вечора 13 травня у комунальному підприємстві ” Міськсвітло” сподіваються дати електроенергію всім споживачам, яких залишив без світла буревій.  Зеленбудівці зранку прибрали повалені дерева на Валу, залишилися тільки корені та гілки, продовжують працювати в лісопарку на Кордівці. А жеківці другий день – на своїх територіях. Бо буревій пройшовся всім містом. Валив з корінням не тільки старі, але й здорові дерева.