НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Будинок тріщить

Featured Video Play Icon

У квітні 2020 року КП ЖЕК-10 вже ремонтував покрівлю 5-типоверхівки, що по вулиці Пухова, 51. На що скаржаться мешканці цього разу?

Мешканка будинку Любов Дерека каже:

«Ми до ЖЕКа зверталися 3 роки за вхід у підвал був прогнивший, за ремонт, за ото шо отвалено, скільки разів писала ніхто нічого не робить. Вони на кришу все спирають, що всі гроші уходять на кришу. У нас вночі тріщать стіни. У нас тріщини йдуть по всьому коридору, по всіх сходах. У нас по 4 рази ми на місяць викликаємо аварійную службу, нас топить і каналізація тхне, зайдеш до квартири з закритим носом».

Хоч останні 2 під’їзди потребують ремонтних робіт, спеціалісти будинок не можуть назвати аварійним, адже проблеми у будинку вирішуються за їх надходженням і навіть більше, кажуть комунальники.

Та на скарги головний інженер КП ЖЕК-10 Володимир Шишлов відповів таким чином:

«За 19-й рік ми вже робили ремонт покрівлі, ремонт електропостачання неодноразові, замінювали холодне водопостачання, вентелі, крани, ну це не великі ремонти. На 20-й рік робили гаряче водопостачання, скління, ремонт покрівлі у квартир, ну це вже були невеликі ремонти, тому що за 17-18й рік було велике перевиконання. Будинок за місяць набирає на поточний ремонт 4844 грн. Це за рік трохи більше 58 тис грн. Я не можу за ці кошти зробити все і зразу».

Володимир Шишлов наголошує, що було відремонтовано 4 під’їзди, та проблема неприємного запаху та залиття залишилася. Для її усунення треба повністю замінити каналізаційну систему, та на це необхідні кошти.

Також Володимир Шишлов розповів про заплановані роботи на 2021 рік.

«Заплановано ремонт відмостки біля 40ка метрів погонних і у нас запланована плитка у цьому будинку більш 20 метрів квадр відпало плитки, тобто ми це будемо робити ну це такий ремонт, який потрібно робити, щоб люди не зламали ноги, комусь щось не впало на голову».

За словами головного інженера, на обслуговуванні у КП ЖЕК-10 232 будинки. Ремонти, які люди роблять у квартирах, також впливають на стан стін. Роботи розпочнуться, коли стовпчик термометра буде вище 5 градусів тепла, адже для штукатурних робіт необхідне сухе повітря, пообіцяв Володимир Шишлов.