Факт-новини: оперативні сюжети

Будівництво вулиці без назви

Featured Video Play Icon

У Чернігові триває будівництво дороги до мікрорайону Шерстянка. Найбільший прогрес помітний на ділянці біля скверу “Казка”, що розташований поблизу місцевого палацу культури. Вона йде в бік вулиці Текстильників, і тут вже укладений нижній шар асфальтобетонного покриття. Але це лише одна ділянка з чотирьох.

На решті ділянок, зокрема і найбільшій, яка і веде до КСК, нині облаштовується так зване “дорожнє корито”. Знімається верхній шар ґрунту, замінюється на піщаний підстилаючий шар. Встановлюються нові бордюри, далі піде щебінь, цемент і, врешті-решт, асфальт. Не забувають робітники і про тротуари. Причому з ними інколи буває навіть більше мороки, ніж з будівництвом самої дороги.

Будівництво дороги на Шерстянку – проєкт масштабний, він коштує близько 115 мільйонів гривень і розрахований на два роки. Від “ШБУ-14” на роботах задіяні 20-25 людей і 10 одиниць техніки. Цікаво, що у нової вулиці поки немає своєї назви. Її в майбутньому затверджуватиме комісія з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища Чернігова.