ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Близько 200 світлин про Чернігівщину: обласний дитячий фотоконкурс визначив переможців

Featured Video Play Icon

Дитячі посмішки, різноманітність флори та фауни, а також поліські пейзажі. Ці кадри належать юним фотографам. У Чернігові завершився обласний фотоконкурс “Чернігівщина – мій рідний край”. Діти різного віку, від 6 до 19-ти років, з понад 20 закладів загальної середньої і позашкільної освіти Чернігівщини надіслали близько 200 своїх світлин. Роботи надійшли навіть з тих громад, які  постійно перебувають під обстрілами ворога.

– Надіслали фотографії, наприклад, з Семенівського району, Семенівський ліцей, тобто, діти, які навчаються дистанційно, але вони все одно навчаються. Вони фотографують, вони відвідують місця і надсилають світлини. Для дітей, можливо, це якась розрядка, вони відволікаються від цих подій, які відбуваються там, – розповіла завідувачка відділу Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості Марина Лисиця.

Владислав Коваленко – один із учасників фотоконкурсу. Хлопець каже: займається улюбленою справою близько 4-ох років. Його фотороботи про важливі події міста та області. Впевнений, що ці світлини надихають глядачів. 

Головне – показати, що ми все ще живі, ми продовжуємо надихати інших, творити і робити те, що нам подобається. Тобто, якщо людина любить займатися своєю справою, то навіть ні війна, ні ніякі повітряні тривоги не зможуть це змінити. Це просто вже закладено в нашому, можна так сказати, ДНК і це вже в нас на підгрунтовому рівні відбувається, – зазначив учасник конкурсу Владислав Коваленко.

Після підбиття підсумків, журі обрало переможців у 11-ти номінаціях. Їх фото направлять для участі у Всеукраїнському конкурсі, який проходитиме восени.