Факт-новини: оперативні сюжети

Бюджет участі-2021

Featured Video Play Icon

Вже з понеділка 20-го липня чернігівці зможуть вибрати собі улюблений проєкт цьогорічного бюджету участі. Нині завершується модерація усіх поданих заявок у відділі звернень громадян міської ради. Після цього можна буде ознайомитися з текстом кожного проєкту.

Цього разу чернігівці подали сумарно 82 проєкти, що трохи менше, ніж у 2019-му (тоді було зареєстровано 105). Варто зазначити, що після ухвалення комісією у міській раді, фінальна кількість може зменшитись. Про розподіл по напрямках розповіла начальник відділу звернень громадян ЧМР Ірина Брусильцева.

-Безпека та громадський порядок  – 1проєкт подано, об’єкти комунальної власності – 17, культура і мистецтво – 12, освіта та охорона здоров’я – по 6, соціальний захист – 10, спорт та туризм – 12, благоустрій – 16, інше – 2 проєкти. У Чернігові на проєкти бюджету участі виділяється 1% від міського кошторису. Цього року сума становить 21 мільйон гривень. А загальна вартість проєктів, які подані на розгляд, – більше 67 мільйонів. Голосування за проєкти відбуватиметься з 20 вересня по 4 жовтня. Цікаво, що для переможців цього року передбачені не лише кошти на реалізацію ідей, а й приємні сувеніри.