Факт-новини: оперативні сюжети

Бюджет, освіта, нове комунальне підприємство: які ще рішення ухвалили депутати міськради?

Featured Video Play Icon

Бюджет, податки на землю, ліквідація чотирьох закладів освіти, створення комунального підприємства… 21 проєкт рішень розглянули депутати під час позачергової 18 сесії Чернігівської міської ради 8 скликання. Розпочали з хвилини мовчання, аби віддати шану воїнам та цивільним, які загинули в результаті агресії рф на Україну.

Депутати привітали колегу, очільника Чернігівської міської лікарні №2 Владислава Кухаря з державною нагородою — орденом “За заслуги” III ступеня. Також Владислав Атрошенко повідомив, що головою депутатської фракції політичної партії “Рідний дім” обрано Василя Білогуру.

Низка перших питань порядку денного стосувалася навчальних закладів Чернігова. Депутати прийняли рішення про ліквідацію загальноосвітніх шкіл №№18 і 21, зруйнованих під час бомбардувань міста рашистами. Їхня подальша експлуатація неможлива.

Також прийнято рішення про ліквідацію дошкільних навчальних закладів №№ 5 і 61, та реорганізацію спеціалізованої школи першого ступеня № 36 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Важливим для міста є рішення про створення комунального підприємства “Теплокомуненерго” ЧМР. Аби забезпечити належне проходження опалювального сезону у місті, єдиний майновий комплекс КЕП «Чернігівська ТЕЦ» планують передати новоствореному комунальному підприємству. Нагадаємо, 31 травня цього року депутати достроково припинили договір оренди єдиного майнового комплексу «Чернігівської ТЕЦ». Триває інвентаризація, попереду – незалежні оцінка і аудит. Після їх проходження договір з фірмою”ТЕХНОВА” буде розірвано. Міська рада планує повернути ТЕЦ та ОТКЕ в управління міста, об’єднавши їхні мережі.

Як відомо, ТЕЦ значно постраждала від обстрілів рашистів. За оцінками фахівців, на відновлення пошкодженого обладнання потрібно більше 803 млн грн. На засіданні сесії також погодили Програму відновлення ЄМК комунального енергогенеруючого підприємства «Чернігівська ТЕЦ”.