НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Бюджет і кредити

Featured Video Play Icon

723 мільйони гривень надійшли до бюджету Чернігівської міської територіальної громади за 1 квартал 2021 року. Про це розповіла у четвер на засіданні виконкому міської ради начальниця фінансового управління ЧМР Олена Лисенко. Загалом, це більший показник, ніж минулого року, але його  досягнуто завдяки державній субвенції у 60 мільйонів гривень на ремонт доріг комунальної власності.

Що стосується видатків, то найбільше коштів у Чернігові “з’їдає” соціальна сфера – майже 70%. В ній чільне місце посідає освіта, на неї витрачено 55 мільйонів гривень. На медицину – менше п’яти мільйонів.

Окрім цього, на засіданні виконкому виділено додатково 30 мільйонів гривень на фінансову підтримкуу Чернігівського тролейбусного управління. Це пов’язано з тим, що через  карантинні обмеження підприємство несе збитки – 10 мільйонів гривень на місяць.

Також виконавчий комітет схвалив прогноз бюджету Чернігівської громади на 2022-23 роки. Його потрібно надіслати до Міністерства фінансів України, щоб мати змогу залучити кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку на термомодернізацію будівель бюджетних закладів Чернігова. Як пояснив міський голова, узгодження цього кредиту триває  з 2016 року.

Якщо процедуру розгляду все ж буде успішно завершено, Чернігів розраховує на кредит у розмірі більше 4,5 мільйонів євро з відсотковою ставкою у 2,5 відсотка річних і терміном запозичення у 22 роки.