Факт-новини: оперативні сюжети

Більшість чернігівських шкіл можуть перевести на дистанційне навчання

Featured Video Play Icon

З  13 вересня, більшість закладів освіти Чернігова може перейти на дистанційну форму роботи, бо у них вакциновано менше 80 % співробітників. Такі нормативи виписані у відповідній Постанові Кабінету Міністрів України. Це відбудеться, якщо наш регіон віднесуть до «жовтого» рівня епідеміологічної небезпеки по COVID-19. І такі перспективи, згідно з озвученим Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком, дуже реальні вже з понеділка. Інформацію підтвердив і секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який був на селекторній нараді в обласній державній адміністрації.

Згідно з озвученою інформацією  у Чернігові критерію «80% працівників вакциновано» відповідає поки лише ЗОШ№ 17 і дуже близька до неї ЗОШ №35. По дитячих садочках ситуація не краща. Чернігівський міський голова  звернувся до освітян  і попросив їх публічно взяти на себе відповідальність за перехід  на он-лайн форму навчання.

– Зберіть терміново всі педагогічні колективи по всіх навчальних закладах. І відкрито заявіть. Вони мають за законодавством право не вакцинуватися. Але кожна школа хай висловиться з цього приводу чітко і конкретно. Це особиста відповідальність кожного вчителя, кожного директора за подальшу роботу навчального закладу, – Владислав Атрошенко.

Рішення педагогічних колективів  по кожному освітньому закладу мають оприлюднити у друкованих засобах масової інформації на цьому тижні.

Наразі Чернігів  перебуває  у “зеленому” спектрі за рівнем захворюваності. Тож  поки що усі освітні заклади працюють у звичному форматі. У разі переходу до «жовтого» чи «помаранчевого» – очна форма залишиться лише там, де вакциновано 80% персоналу. У “червоній”-  відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Такі  критерії визначені  МОЗ України.