Факт-новини: оперативні сюжети

Більше інклюзивних груп

Featured Video Play Icon

23-й дитячий садок Чернігова став відкритим для усіх малят міста. Але діти  від одного до шести років, які мають певні вади чи проблеми із зором, все рівно, будуть тут у пріоритеті. Такі принципові зміни до Статуту цього закладу обговорювалися на Пленарному засіданні 54-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання. 

Під час дискусії пропонували, якщо є потреба, створювати більше таких інклюзивних груп в дитячих садочках у різних мікрорайонах міста.

Запропонований проект дозволив розширити можливості спеціалізованого дитячого закладу і заповнювати групи, які не будуть укомплектовані особливими дітками, малятами, які мешкають поряд.

-Я думаю, якщо будуть питання, ми будемо регулювати, щоб пріоритет був для дітей з вадами зору,  – каже міський голова Владислав Атрошенко. Рішенням міської ради затверджений Статут  «Закладу дошкільної освіти №23 Чернігівської міської ради» в новій редакції. Згідно з ним у дитсадку будуть чергові групи, загального розвитку та  спеціальні для дітей з вадами зору. Всього у дитсадку буде 8 груп.