Факт-новини: оперативні сюжети

Баскетбольний майданчик на території школи №1 – відкрито!

Featured Video Play Icon

У масках і на відстані. Дотримуючись усіх карантинних вимог, старшокласники та вчителі школи  №1 стоять на подвір’ї  навчального закладу  в очікуванні  важливої для них події. За декілька хвилин тут офіційно відкриють новеньку спортивну споруду – сучасний баскетбольний майданчик.

П’ять місяців поспіль на цьому місці  тривала кропітка робота. Замість  напівзруйнованого старого баскетбольного поля   радянського зразка    врешті решт  з’явився новенький  майданчик  для гри в баскетбол. Він не тільки гарно виглядає, а обладнаний за всіма європейськими вимогами. Створили його за кошти міського бюджету, обійшовся приблизно в 5 мільйонів гривень. Проєкт реалізовувався у рамках програми  Бюджет участі спільними діями школи номер 1 і обласної федерації баскетболу.Подібних майданчиків у місті  небагато – на  пляжі «Золотий берег»  і у 15 ліцеї.

Оглянути новеньку спортивну споруду завітав і  мер міста Владислав Атрошенко. І от найочікуваніша мить. Майданчик офіційно відкрито. Право забити перший символічний м’яч у кільце дали  двом юним баскетболістам школи. Зі своєю місією вони впоралися чудово.

Не обійшлася церемонія і без сюрпризів. Несподівано очільнику Чернігова запропонували залишити автограф на одному з м’ячів. Зберігатиметься ця реліквія у першому баскетбольному музеї, що функціонуватиме на базі школи. Крім того,обласна  федерація баскетболу подарувала  учням набор м’ячів для професійної гри. Вони як раз стануть в нагоді, адже у школі розмірковують над тим, щоб створити  баскетбольний гурток. Перші баскетбольні баталії на новому майданчику  розпочнуться вже   завтра. Тут проходите стрітбольний турнір серед юнаків до 17 років.