НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові стартував чемпіонат України з літнього біатлону

Featured Video Play Icon

  Чемпіонат України з літнього біатлону, присвячений 30-річчю Незалежності України, стартував 10 серпня у Чернігові. Понад сто юніорів та юніорок з 8 областей України змагалися за першість у супер-спринті. Дистанція траси складала 7 з половиною км з 4-ма вогневими рубежами, на яких потрібно зробити по 5 пострілів з гвинтівки у положенні лежачи та стоячи. У разі промаху спортсмен проходить штрафне коло завдовжки 70 метрів. Дані змагання мають велике значення для спортсменів, адже є відбірковими.

Чемпіонат триватиме до 14 серпня на лижній базі. Але вже в перші дні запеклої боротьби, деякі спортсмени зазнали травм. Біатлоністи запевняють, заради перемоги здатні пройти будь-які перепони.

Для Дмитра це перша гонка в його житі. Змагання видалися не легкими, адже хвилювання та спека даються взнаки, розповідає юнак.

Вже 11 років живе біатлоном Христина Дмитренко. Спортсменка має багато нагород і титулів, серед яких – звання чемпіонки перших юнацьких зимових ігор. Вся сім’я біатлоністки активно займається спортом, тож сьогодні Христина не тільки бере участь у змаганнях, а й вболіває за старшу сестру.

Спорядження у біатлоні має не аби яке значення, зазначає Христина. Існує декілька різновидів пересування на лижах та лижоролерах, зокрема підйомний вид.

За підсумками першого дня змагань у гонці супер-спринт перемогла Любов Кип’яченкова та Степан Кінаш. Після відбіркового етапу, який завершиться у суботу, спортсмени готуватимуться до чемпіонату світу, що проходитиме 23 серпня у чеському місті Нове Место.