Факт-новини: оперативні сюжети

Автовокзал працює. Хто на чому і куди іде

Featured Video Play Icon

Після довготривалої карантинної перерви, вже понад два тижні, як відновив свою роботу центральний автовокзал Чернігова. Автобуси вже курсують Україною. І хоча рейсів значно поменшало, з двохсот автобусів виїжджає лише половина. Доїхати до нашого міста і виїхати з нього, наразі, не проблема.

Рейси на Полтаву, Суми, Київ, Славутич – Київ, Короп – Київ, Новгород-Сіверський – Київ, Чернігів – Київ через Гончарівськ.

Не відновилися поки що міжнародні рейси. Також автобуси не їздять туди, де залишається складна ситуація із коронавірусом: Чернігів – Вроцлав, Чернігів – Познань, Чернігів – Гомель, Чернігів – Москва.

Адміністрація запевняє, що на автовокзалі дотримуються всіх вимог адаптивного карантину, у водіїв і кондукторів перед рейсом проводять температурний скринінг, інформують щодо дистанціювання, а пасажирів до автобусів запускають виключно в масках. За дотриманням санітарних норм у приміщенні теж стежать. Виконують усі карантинні вимоги і водії. Кажуть, турбуватися пасажирам не варто. Окрім того, що самі перебувають у масках, обробляють і свої транспортні засоби. І все ж таки літо – сезон відпусток. Для тих, хто збирається на море, є гарна новина. Нарешті відновився рейс  до Одеси. З 19 червня курсуватиме він двічі на тиждень – у п’ятницю і неділю. Квитки вже продають. Коштують 450 гривень.