Факт-новини: оперативні сюжети

Автоспільнота хоче майданчик для дрифту та драг-рейсингу

Featured Video Play Icon

Владислав Атрошенко звернувся до чернігівських автомобілістів з проханням не дрифтувати у центрі міста, зокрема на Красній площі. Сліди від шин  неабияк псують як зовнішній вигляд, так і структуру клінкеру.

– Давайте відверто казати, що багато ума не треба аби дрифтануть, каже міський голова. –  Ми просто псуємо вигляд міста. Так саме трикутничок біля Катеринки – саме там ви чи ваші друзі буксуєте.Це кидається в очі, коли заїжджаєш умісто. Прохання не робити цього

Натомість представники міської автоспільноти пропонують збудувати у Чернігові або його околицях майданчик для змагань з дрифту та драг-рейсингу. Нині подібні турніри проходять у Ладинці і збирають близько 1500 учасників. Такі волелюдні заходи точно популяризують наше місто, стверджують гонщики.

Розмір майбутнього майданчика має бути не менше, ніж 700 на 700 метрів для дрифту і дещо довшим для драг-рейсингу. На думку міського голови, це створює цілий ряд проблем: де знайти таку велику земельну ділянку? Чи не буде вона у приватній власності? І головне – чи потягне такий проєкт міський бюджет? Учасники обговорення дійшли згоди: спочатку треба знайти земельну ділянку, на якій у майбутньому може постати майданчик для автоперегонів. Одним з кандидатів є колишній аеродром у Шестовиці, хоча нині він занедбаний. В будь-якому випадку, за цей проєкт міська влада візьметься тільки після будівництва у Чернігові скейт-парку.