Факт-новини: оперативні сюжети

Автомобілі, дрони та антидронову рушницю передав захисникам Чернігова Владислав Атрошенко

Featured Video Play Icon

Володимир та Сергій друзі з дитинства, і коли до їхнього дому прийшла війна – покинули роботу та повернулися із-за кордону, аби стати на захист свого краю та своїх родин і відвоювати їхнє право жити у вільній незалежній Україні.

Чоловіки кажуть, жодного дня не сумнівалися, що Чернігів вистоїть, і вірять, що перемога тільки за нами. Це наш обов’язок, зробити все, щоби віддані українськими героями життя за всі вісім років війни, як і боротьба поколінь наших предків не були марними.

Не зміг сидіти вдома і нічого не робити, коли за кілька кілометрів лінія фронту і їхній побратим Олександр. У 2014-му війна здавалася йому далекою, а цієї зими навіть не думав, а просто пішов. Запевняє, те що ворога вдалося спинити, не пустити до столиці і змусити втікати – спільна заслуга не лише військових, а й усіх чернігівців.

Їхня бригада одне з трьох формувань, які від першого дня повномасштабної збройної агресії рф у лютому-березні обороняли північний форпост і завдяки яким над Черніговом завжди залишався синьо-жовтий стяг. Символічно, у день міста, до цих хлопців і дівчат приїхав його очільник Владислав Атрошенко, аби подякувати за героїчний захист Чернігова та передати такі потрібні на сьогодні військовим речі – автомобіль, який підбирали самі бійці, два дрони із системами скиду боєприпасів та протидронову рушницю.

Цьогоріч день Чернігова відзначається особливо і зокрема на цій позиції – скромним концертом від бійців разом із цивільними колегами-артистами під гітару та піснями, які нині у душі кожного. А також гімном батальйону, написаним самими захисниками.

Також подарунок від міського голови – дві автівки, які на фронті як розхідний матеріал і яких постійно бракує, отримала ще одна бригада, що пліч-о-пліч із двома іншими підрозділами захисників Чернігова стала основним щитом перед натиском ворога. Обидві машини вже сьогодні готові стати у стрій армійців і використовуватися для перевезення особового складу та виконання бойових завдань.