Факт-новини: оперативні сюжети

Антикорупційний форум у Чернігові

Featured Video Play Icon

З 1 липня ринок землі відкритий. Власники земельних паїв , а також сільські та селищні ради стають повноцінними його учасниками  і будуть розпоряджатися  землею. Одні власною, інші – комунальною та державною.  Саме земельна реформа: результати та корупційні ризики стала основною темою обговорення на  Чернігівському антикорупційному форумі ініційованому губернаторкою Анною Коваленко. У великій залі обласної державної адміністрації представники громад області, депутати різних рівнів, державні посадовці, а також правоохоронці. Також до Чернігова приїхали представники Національного агентства з питань запобігання корупції.

НАБУ представило звіт  про 30 найбільших корупційних схем, які діють в земельних відносинах, сподіваються, що їх напрацювання будуть корисними громадам, які зможуть ставити запобіжники у разі спроби їх застосування на  ринку землі. Для ілюстрації, один із учасників  форуму  показав фото  прибережної полоси Десни та Дніпра, які в супереч діючим чинникам, рекультивовані і використовуються аграріями.

 У рамках обговорення  земельних питань та ризиків свою позицію висловили також керівники силових та контролюючих структур області, держгеокадастру та  управління лісового та мисливського господарства. Під час обговорення представники громад та громадських організацій мали змогу поставити свої запитання  учасникам форуму. Захід тривав  три години. Але далеко не усі  теми для обговорення у ці часові рамки  вдалося втиснути.