АктуальноНове на ТБ

Актуально – Чому депутати міської ради не можуть розпочати чергову сесію?

Featured Video Play Icon

У Чернігові депутати міської ради не можуть розпочати чергову сесію й чекають, поки поліція перевірить приміщення на наявність вибухівки.

Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако.

-Ситуація для нас звична. Як тільки має розпочати роботу сесія міської ради, хтось повідомляє про замінування. Очевидно це пов’язано з таким тренуванням депутатського корпусу та перешкоджанням роботи місцевого самоврядування, – підкреслив Олександр Ломако.

За його словами, крім замінування, це не єдина дивна річ , яка відбулась сьогодні. Кількох депутатів міської ради сьогодні викликали на допити до СБУ у справах, де вони проходять як свідки.  Ще кілька депутатів викликали до військомату, щодо відстрочки від мобілізації.

Я пов’язую це з намаганням зірвати сесію міської ради. Хоча, якщо подивитися на порядок денний сесії, у нас всі питання дуже важливі для розвитку міста. Це і підтримка ЗСУ, матеріальна допомога працівникам комунальних підприємств, лікарям, вчителям, працівникам закладів освіти, культури та спорту. Це питання створення музею міста, питання позбавлення чернігівців платежів за комунальні послуги тих, у кого зруйновані квартири, – зазначив Олександр Ломако.

Зараз поліція перевіряє приміщення, перевіряє автомобілі на наявність вибухівки. Депутати нікуди не розходяться й терпляче чекають. Схожа ситуація була на попередній сесії 9 лютого. Поліція все перевіряла, вибухівку не знайшли, зловмисника також.

Я закликаю депутатів міської ради, які свідомо прийняли рішення ігнорувати сесію і не виконують доручення своїх виборців, знайти в собі мужність, не піддаватися тиску, що на них зараз чиниться, і зайти в залу, зареєструватися і працювати.  Ми будемо чекати стільки скільки потрібно!

Наша головна задача працювати для людей, а не займатися зараз такою брудною політикою, особливо під час війни, – сказав в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.