ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів в Асоціації європейських міст Eurocities

Featured Video Play Icon

Чернігів в Асоціації європейських міст Eurocities. Це нові можливості для налагодження співпраці з європейськими містами та міжнародними партнерами, участь у міжнародних конференціях та проєктах, залучення інвестицій. Відповідне рішення було прийнято на засіданні виконавчого комітету Eurocities, до складу якого входять мери Лейпцигу, Ґенту, Афін, Барселони, Флореції, Гельсінкі, Роттердаму, Осло, Відня. 

Eurocities – провідна міжнародна організація, яка об’єднує більше 200 європейських міст, які разом працюють над забезпеченням якісного життя для 150 мільйонів людей. Вона охоплює всі сфери діяльності, які становлять інтерес для міст: від культури та охорони навколишнього середовища до економічного розвитку, роботи громадського транспорту, екології та «розумного містобудування».

Тепер Чернігів матиме можливість спілкуватися з ними в одній спільноті, переймати досвід та найкращі практики, налагоджувати партнерські відносини. Це можливість для реалізації спільних проєктів, в тому числі, за кошти європейських фондів, а також залучення інвестицій, досвіду та інновацій в наше місто.

Приєднання Чернігова до мережі Eurocities – чергове свідчення, що наше місто на правильному шляху. Визнання стійкості нашого міста, яке відбило навалу агресора та ще одне визнання того, що Чернігів – місто Героїв!- підкреслив в.о. Чернігівського голови Олександр Ломако.

Асоціація готова сприяти у сталій відбудові міст України. Зазначимо, Чернігів є одним із лідерів короткострокового відновлення у тісній співпраці з міжнародними партнерами.