ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів зупинився: містяни віддали шану полеглим Захисникам і Захисницям

Featured Video Play Icon

9-та ранку. Йдучи у справах, по дорозі на роботу чи навчання, чернігівці зупинилися під час загальнонаціональної хвилини мовчання, аби вшанувати пам’ять полеглих у боротьбі з ворогом захисників і захисниць.

Я сестра найкращого в світі брата, який зараз несе службу у 167-му батальйоні,119-ї ТРО в найгарячішому напрямку. Кожен день ми приходимо на площу або десь зупиняємось в місті, коли починається хвилина мовчання. Для нас це важливо, тому що кожен українець повинен пам’ятати, яким чином  дістається наша свобода. На жаль, в цій війні ми втратили дуже-дуже багато і близьких, і родичів, і друзів, – зазначила Катерина, чернігівка.

З пам’яттю і вдячністю тим, хто загинув у бою 1-го жовтня Чернігів разом із усією Україною відзначає День захисників та захисниць, а також релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці й День козацтва. Наші воїни виборюють право на існування української нації. Кожного дня стоять на захисті свободи та незалежності, віддають свої життя за майбутнє держави. Сьогодні  на Алею Героїв до світлин загиблих воїнів прийшли чернігівські школярі, аби покласти живі квіти. Неподалік, біля пам’ятного каменю «Борцям за волю України» зібралися представники влади, громадські діячі, освітяни. Вони вклонилися загиблим бійцям, поклали синьо-жовті букети.

Нагадаємо, що День захисників і захисниць України – державне свято, яке було започатковане 14 жовтня 2014 року президентським указом. 14 липня 2021-го Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Його відзначали 14 жовтня, але торік дату перенесли на 1 жовтня через реформу церковного календаря.