Факт-новини: оперативні сюжети

У низці чернігівських клубів за місцем проживання організували кількаденні дошкільні табори

Featured Video Play Icon

Дозвілля з користю напередодні нового навчального року. У низці чернігівських клубів за місцем проживання організували кількаденні табори, де на юних чернігівців чекає чимало активностей. Діти приходять разом із друзями, до них доєднуються учасники інших клубів Чернігова. Команди змагаються, проходять квести, займаються творчістю. Один із таких заходів у колаборації провели клуби “Інтелект” та “Ровесник”. Маленькі мандрівники відкривали для себе історичну та культурну спадщину нашого міста.

За програмою нашого табору діти сьогодні закріплюють знання, які вони одержали в попередні дні. Вони дивилися відео з історії нашого міста, відео з легендами, проходили онлайн-тести, які вони гарно засвоїли.А сьогодні ми вирішили організувати їм такі невеликі квести, які не тільки будуть пізнавальні, а ще й розважальні, – говорить Ірина Морська, педагогиня-організаторка клубу «Інтелект», КП «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання».

Педагоги розповідають, що головна мета таких квестів навчитися працювати у команді. Діти знаходять пам’ятки за описом, а потім роблять поряд з ними селфі. Учасникам клубу таке дозвілля до вподоби, адже вони спілкуються та граються зі своїми однолітками, вивчаючи щось нове.

Нас покликали у літній табір з клубом.Ми тут прийшли, нам сказали, що буде квест,а потім у нас ще буде пікнік. Квест, зроблений на День Незалежності.Ну, пікнік просто такий додаток до цього квесту, – каже Ольга, учасниця клубу «Інтелект».

Паралельно, на іншій локації відбувалися “Веселі старти” клубів “Україна” та “Чайка” від міського центру “Спорт для всіх”. Спочатку у дітей була ранкова руханка під музику, а далі приступили до змагань на швидкість та витривалість. У них брало участь понад двадцятеро дітей різних вікових категорій.

Ми проводимо захід оздоровчий “Веселі старти” серед підліткових клубів за місцем проживання.Власне, це вже не перший захід, ми такі заходи проводили.у пришкільних таборах загальноосвітніх шкіл, місте Чернігова. Це буде біг, це човниковий біг, вправи з кільцями, з гімнастичними палицями, – розповідає Ольга Діденко, головна спеціалістка Чернігівського міського центру ФЗН “Спорт для всіх”.

Традицію проведення таких таборів для дітей започаткували в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту міськради ще рік тому. І вирішили її продовжити. Цього разу учасниками стали 125 юних чернігівок та чернігівців. Це, переважно, пільгові категорії дітей.