Факт-новини: оперативні сюжети

Погляди українських воїнів: французький художник презентував виставку своїх робіт у Чернігові

Featured Video Play Icon

На цих полотнах зображені очі Героїв – українських військових. Дзеркала душі наших хоробрих Захисників намалював вуличний художник із Франції Арно Кусек. Митець, що торік у складі делегації з міста Реймс прибув до Чернігова, аби побачити наслідки російської агресії, завітав до нас із повторним візитом. Цього разу чоловік презентував виставку своїх робіт у коворкінгу бібліотеки імені Михайла Коцюбинського. За словами художника, роботи були виконані за світлинами українського військового фотографа, котрий зробив знімки очей своїх побратимів.

Усі роботи, які є тут, представляють українських воїнів. Я хотів відобразити в своїх роботах невідомих захисників, а також героїв, які досить відомі, котрі віддають своє життя, віддають все, щоби врятувати Україну та всю Європу. Я дуже поважаю тих, кого я зобразив у своїх роботах. У цих поглядах дуже багато емоцій, – розповів французький вуличний художник Арно Кусек.

Арно Кусек займається стріт-артом понад два десятиліття. Його малюнки можна побачити на вулицях Парижа, Берліна та Нью-Йорку. Від початку ж повномасштабного вторгнення художник активно підтримує нашу країну й зображує українських воїнів. Нагадаємо, під час візиту до Чернігова у лютому 2023-го митець за допомогою трафаретів створив 17 нових арт-об’єктів на будівлях міста.  Зокрема, на колонах Головпоштамту та стіні Центральної міської бібліотеки він зобразив військовослужбовців, а на вході  Туристично-інформаційного центру з’явився малюнок пса-сапера Патрона. Загалом, другий візит художника вкотре підкреслює міжнародну підтримку України в боротьбі за свободу та незалежність.

І ось ця підтримка, вона дуже відчувається в його роботах. І сьогодні на знак солідарності з нашим народом, нашими мешканцями він спеціально завітав до нашого міста. І мені дуже приємно, що багато наших мешканців завітали, щоб подивитися, поспілкуватися, підтримати, обмінятися досвідом, знаннями. І це дійсно сприяє налагодженню контактів між нашими народами, між нашими людьми, – зазначила начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій ЧМР Наталія Хольченкова.

Під час зустрічі відвідувачі бібліотеки мали можливість не лише ознайомитися з полотнами, а й поставити французькому гостю запитання. Картини ж з пронизливими поглядами Героїв Арно Кусек подарував місту.