ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонт доріг на вулицях Стрілецькій та Єськова розпочнуть з відновлення мосту через Стрижень

Featured Video Play Icon

Автошлях, дорожнє покриття якого рясніє вибоїнами і тріщинами та є чи не найгіршим у Чернігові, відремонтують. Найближчим часом управління ЖКГ оголосить тендер на виконання капітального ремонту вулиці Курсанта Єськова, а також прилеглої до неї Стрілецької. Проєкт майбутніх робіт показали на розширеній нараді в міській раді 23-го липня. Цього ж дня його погодив виконком. Відтак перший етап стартує після визначення переможця тендеру, орієнтовно, наприкінці серпня.

Після проведеної процедури ми чітко доповімо мешканцям міста, передусім мікрорайону Єськова, приблизний графік виконання робіт і будемо орієнтуватися, що ми встигнемо зробити цього року, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Розпочати планують із ділянки від Кільцевої до Михалевича, насамперед відновлять аварійний міст через Стрижень, який зараз є основним шляхом для транзитного транспорту.

11 метрів завширшки, 40 метрів завдовжки. Треба робити реконструкцію, тому що весь вантажний транспорт, що йде на північ, він їде через Михалевича, відповідно, через цей міст. На перетині Єськова-Михалевича ми робимо коло, тому що там дуже навантажене перехрестя. І друге, КПП біля 10-го будинку на Єськова, також там буде коло — розворотний майданчик для маршрутного транспорту, – повідомив начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР Ярослав Куц.

За словами Ярослава Куца, проєктом передбачено покласти 8 тисяч квадратних метрів дороги, а також зробити благоустрій — тротуари, велодоріжки, освітлення та парковки біля багатоповерхівок. Відремонтоване ж покриття забезпечить якісне сполучення житлового масиву, що активно розбудовується, із центром міста. Загалом, ремонт розбито на дві черги, адже частина дороги перебуває у власності Міністерства оборони, і виконувати там роботи без погодження місто не може.

Друга черга, червоним, — це там, де земля не міська, а Міністерства оборони, нам дали лист про погодження про сервітут, тобто ми оформляємо сервітут. Але цього року ми навряд цю частину зможемо розпочати робити. Поки виконаємо всі процедури, настане зима. А взимку дороги ніхто не робить, – зауважив Ярослав Куц.

На вулиці ж Михалевича, де дорожнє покриття також перебувало в критичному стані, місто вже виконало заплановані роботі. Цього тижня, як повідомив під час наради начальник КП «АТП-2528» Руслан Волок, розпочалося асфальтування вулиці Івана Мазепи. У разі повноцінного функціонування заводів та відсутності інших проблем, зокрема погодних, роботи планують завершити до суботи.

По ямковому ремонту ми пройшли Квітневу, струйним методом — Рятувальників, Михалевича, Волковича, Інженерну, і також закінчили Ціолковського (Народного руху), – розповів начальник КП «АТП-2528» Руслан Волок.

Додамо: попри вилучення ПДФО, обмежені можливості бюджету і пріоритет на підтримку ЗСУ, влада Чернігова має на меті зробити придатними до експлуатації максимально можливу кількість доріг, адже це питання як комфорту руху, так і безпеки містян.