ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Дрони, автомобілі та генератори: захисники Чернігова отримали чергову партію допомоги

Featured Video Play Icon

Автомобілі, квадрокоптери та генератори для потреб наших Захисників та Захисниць, що необхідні тут і зараз. Чергову партію засобів для виконання бойових та оборонних операцій, а також протиповітряного прикриття Чернігова, отримали два місцеві підрозділи, котрі стоять на сторожі безпеки країни як на півночі, так і в найгарячіших точках східного та південного фронту.

Міська влада працювала над запитами військових, провела тендери та підписала договори, аби вкотре підставити «надійне плече» та якомогашвидше забезпечити оборонців усім необхідним. Одразу після ухвалення рішення про передачу обладнання на позачерговій 40-й сесії міськради 28-го травня, виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако від імені громади подякував Силам оборони за незламність і героїзм та передав бійцям машини, Mavicи та генератори, придбані коштом міського бюджету.

Я багато разів казав, що цього року пріоритет бюджету міста та роботи міської влади — це відновлення Чернігова від руйнувань, які ворог нам завдав у 2022 році, і допомога нашим військовим, щоб вони якомога ефективніше, якісніше цього ворога вражали й карали. Ви нас захищаєте, ми відчуваємо себе в умовах війни, в умовах того, що ми прикордонне місто, усе одно, у безпеці, наскільки це можливо. І це ми щиро дякуємо за щоденний подвиг ваших службовців, які захищають зараз Україну й захищають Чернігів, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Дякуємо за допомогу. Це все — майно, техніка — нам допоможе швидше отримати Перемогу. Разом до Перемоги. Дякуємо! – наголосив військовослужбовець Чернігівського батальйону територіальної оборони

Загалом, Чернігів і далі показує приклад непохитної підтримки та відданості своїм захисникам та захисницям, що є фундаментом для якнайшвидшої Перемоги, а механізм забезпечення військових частин усім необхідним безпосередньо з міського бюджету наразі є одним із найшвидших і найефективніших способів сприянню обороноздатності країни.

Нагадаємо, загальний обсяг підтримки ЗСУ громадою на 2024-й, з урахуванням вилученого до державного бюджету військового ПДФО, складає понад 1,5 мільярди гривень.