ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові визначили найспортивніші сім’ї: куди поїдуть переможці?

Featured Video Play Icon

Для родини Мартиненків спорт — частина повсякденного життя. Тато викладає фізичну культуру у школі, а мама й дочка всіляко підтримують голову сімейства. Вони приїхали до Чернігова з Корюківки, аби взяти участь в змаганнях “Мама, тато, я – спортивна сім’я!”. Родзинку цієї родини підкреслюють оригінальні надписи на футболках.

Ми просто активні по життю, любимо час проводити активно більше в спортивних іграх. Донька хоче перше місце, – розповіла мама Катерина Мартиненко.

У Чернігові вже традиційно, сімнадцятий рік поспіль проводять змагання між активними і водночас спортивними родинами. Цьогоріч конкурс особливий тим, що у ньому беруть участь сім’ї не лише з нашого міста, а й з усієї області.  За перемогу  боролися 15 команд. Конкурсанти змагалися у 10-х категоріях, серед яких човниковий біг, “веселий біатлон”, комплексні естафети, їзда на самокаті тощо.

Звичайно, всі змагання, зокрема і наші сімейні старти, вони проходять декілька етапів. Перший етап ми проводимо, як правило, в школах, де вони відбирають команду. І краща шкільна команда мала прибути сюди на фінал міських змагань. Так само це робилося і в області, в кожній територіальній громаді. Але в цьому році, у нас, війна, тривоги. І фінал обласних змагань не зміг відбутися. Через те, що і доїхати їм було важко. І різні перепони, – зазначив директор Чернігівського міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Дмитро Пиріжок.

Передусім судді оцінювали учасників за такими критеріями:  швидкість, витривалість та злагодженість. Головними організаторами заходу виступили Чернігівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки управління у справах молоді та спорту міськради, а також відділення Національного олімпійського комітету в області.

Діти мають рости здоровими, цілеспрямованими, справжніми українцями.Такі змагання вони об’єднують не лише сім’ю,вони об’єднують цілі великі родини, де приходять бабусі, дідусі, хресні, сусіди і вболівають.Де батьки вболівають  із передової на Сході нашої країни. І ці змагання, вони є дуже важливими для дітей, тому що діти мають займатися фізичною культурою і спортом, – підкреслила голова НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш.

У нас нагороджуються переможці, перше, друге, третє місце, але без нагороди не піде ніхто. Тому завдяки меценатам кожна людина отримує солодкий, корисний, цікавий подарунок від організаторів, від меценатів. І це теж традиція, яка завжди підтримується, – зауважив заступник начальника управління в справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР Валерій Семенець.

Додамо, за результатами конкурсу переможці поїдуть на Всеукраїнські змагання “Мама, тато, я – спортивна сім’я”.