Факт-новини: оперативні сюжети

«Весняні вернісажі. Шлях весни»: чернігівські художники презентували першу в сезоні виставку

Featured Video Play Icon

60 полотен від 16-ти українських митців. У виставковій залі Спілки художників представили першу в сезоні виставку. На весняному вернісажі свою творчість презентували члени Чернігівської обласної організації Національної спілки художників. Також роботи для експозиції надіслали митці, які змушені були покинути рідну домівку через повномасштабну війну та наразі працюють за кордоном.

Чому виставка називається «Вернісаж», тому що в нас ще до повномасштабної війни  кожна весна починалася з «Вернісажа». Зараз «Весняні вернісажі. Шлях весни», так називали її. Тому що в нас зараз ця виставка — перша в сезоні, – зазначив художник, голова ЧООНСХУ Віталій Василевський.

Це приміщення постраждало від обстрілів під час облоги Чернігова у 22-ому. Через пошкоджену  магістраль теплопостачання, а відтак відсутність опалення, у зимовий період виставкова зала не працювала. А тому в холоди свої експозиції Спілка художників представляла в інших приміщеннях, зокрема, у стінах літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського. 

-Ми запропонували обласній спілці художників нашу виставкову залу на зимовий період, тому що у нас опалення є, працює, і звичайно ж ми були раді прийняти їхні виставки. У нас відбулося кілька виставок таких цікавих, збірні були і авторські виставки, – розповіла заступниця директора музею-заповідника  М.Коцюбинського Наталія Коцюбинська.

Більшість робіт, представлених на виставці, — пейзажі та квіткові натюрморти, на яких  зображене яскраве буяння весни. Виконані вони в техніці олійного та пастельного живопису. Природа — невичерпне джерело натхнення, каже Наталія Коцюбинська, яка завітала на виставку аби підтримати художників.

Тут чимало художників, лауреатів премії імені Михайла Коцюбинського. Наприклад, тут представлені роботи Надії Мартиненко, представлені роботи Черниша, також є роботи Оксани Корнієнко, Василевського. Власне кажучи, це всі чернігівські художники, – підкреслила Наталія Коцюбинська.

Ознайомитися із весняними полотнами на «Вернісажі» у виставковій залі Спілки художників кожен охочий зможе впродовж місяця.