НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові цього року на ботулізм захворіло 7 містян

Featured Video Play Icon

  М’ясо, риба, консервовані або копчені продукти і консерви можуть стати причиною ботулізму. Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини.Так характеризують одне з найнебезпечніших захворювань медики та спеціалісти санітарних служб. На Чернігівщині за понад 6 місяців 2021 року зареєстровано 9 випадків ботулізму. Із них 7 – по Чернігову. Зафіксовані й летальні випадки. Нещодавно в Чернігові в обласній лікарні від ботулізму помер 74 – річний чоловік. Чому виникають отруєння і навіть смертельні випадки? Чи достатньо люди знають про небезпечне захворювання і де вони купують рибу і м’ясні продукти в Чернігові?

Як прокоментували по телефону в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області, випадки ботулізму трапляються через недостатню термічну обробку риби, м’яса, овочів та ковбас у домашніх умовах.

За словами Оксани Федунової, фахівці Держпродспоживслужби здійснюють контроль, перевірку та моніторингові дослідження продуктів на ринках та місцях торгівлі. При цьому суб’єкти господарювання несуть повну відповідальність за виконання вимог законодавства.