Факт-новини: оперативні сюжети

Відремонтований нижній Вал приваблює туристів і містян

Featured Video Play Icon

Зелені газони, багаторічні дерева, сучасні клумби, вимощені клінкерною плиткою доріжки, освітлення, паркові лавочки для зручності містян та світловий фонтан з цапками. Так виглядає нині територія стародавнього Дитинця в Чернігові. Він став по-справжньому європейським і красивим, діляться враженнями містяни і гості Чернігова.

Нагадаємо, реконструкція Валу відбувається у 4 етапи. Так капітальний ремонт нижньої частини, а саме парку Коцюбинського розпочався, ще навесні 2019-го. Сьогодні це парк європейського рівня.

Друга черга – ремонт гарматної алеї – стартувала у червні цього року. Як повідомили в управлінні ЖКГ ЧМР, наразі тут монтують підпірні стінки, вкладають освітлення та кабельну лінію мережі зовнішнього світла, встановлюють бордюри, готують основи для укладки клінкеру.

Незабаром дерева, що ростуть на Валу, буде оздоблено пристовбурними решітками з традиційними чернігівськими мотивами. Це мереживо, подібне до візерунків, що прикрашають віконниці дерев’яних будинків, якими так славиться наше місто.

До 30-річчя Дня Незалежності весь простір Дитинця буде зроблено в єдиному стилі.