НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Featured Video Play Icon

Звучить театралізована сценка за творами Лесі Українки. Її виконавці –  учні школи мистецтв та першокласники –  юні читачі  Чернігова. Так в  обласнаій бібліотеці  для дітей  стартував  Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Захід   відбувся за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики. Відкривали його у режимі офлайн і онлайн із підключенням обласних дитячих бібліотек.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей – одна із найстаріших і заслужено входить у п’ятірку  кращих обласних  бібліотек.  Навіть в умовах карантину  колектив працював на свого юного читача, каже генеральна директорка  Національної  бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко.

Нині обласна бібліотека для дітей обслуговує понад 17 тисяч користувачів. Тут читають навіть з пелюшок. розповідають у бібліотеці. А  загальний книжковий фонд   становить 170 тисяч примірників. Головне книжкове свято року  тут проводили урочисто. Його відвідали   чернігівські письменники та представники місцевої влади.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання матиме різне тематичне навантаження, кажуть бібліотекарі.  Для юних читачів  організовуватимуть дні  чернігівських письменників, казки, екології та розваг. Аби вони відчули свято по – особливому.