Факт-новини: оперативні сюжети

Фестиваль “Зелена сцена”. День другий.

Featured Video Play Icon

  На виставковому майданчику “Зеленої сцени”, яка відкрила фестивальний сезон у п’ятницю, було презентовано світлини Ольги Коваль.  Для 19-річної чернігівської фотомисткині ця виставка перша в житті.

   Глядачі познайомилися з першим проєктом дівчини, на який її надихнула Харківська школа фотографії. Ольга експериментувала, шукала цікаві форми передачі своїх почуттів.  Їй було замало просто надрукувати фотографію, тому робила ще й аплікації, розмальовки і, навіть, один знімок спеціально підпалила. За допомогою світлин мисткиня передає відчуття безтурботного польоту і водночас падаючого каменем тіла.

  Нова, незвична локація з’явилася на “Зеленій сцені”- добра барахолка. Небайдужі до здоров’я діток організували збір та розпродаж модних речей. Чернігівці охоче приєдналися до благодійного проєкту. Поповнили свій гардероб і зробили добру справу. 

 Благодійний розпродаж одягу та аксесуарів у місті провели вперше. За два дні роботи барахолки зібрали понад 60 тисяч гривень.

Шанувальники сучасної української музики, які завітали на суботню “Зелену сцену”, відкрили для себе нове ім’я та почули наживо столичний інді-гурт “Хмарно з проясненнями”. Хоча про його участь у фестивалі було домовлено заздалегідь, але плани зірвав коронавірус. Музиканти вже й не очікували, що влітку зможуть виступити у Чернігові.

Музичну суботу на “Зеленій сцені” змінила літературна неділя.