Факт-новини: оперативні сюжети

Чи будуватимуть багатоповерхівку поблизу Стрижня?

Featured Video Play Icon

14 червня, в  неділю, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко  провів зустріч з мешканцями будинків по вулиці Коцюбинського, 84 та пр. Перемоги, 107, щоб спростувати чутки про забудову їхнього двору і знищення дитячого та спортивного майданчиків.  Мер запевнив, що ні в найближчій, ні в далекій перспективі там будувати ніхто не дозволить.

     Люди розповіли, що побоюються, аби  замість  зеленої зони, де так люблять відпочивати  і діти, і дорослі,  не з’явився  житловий комплекс, який дивитиметься їм у вікна. До того ж на цій території  пролягає зливовий колектор. Поряд з земельною ділянкою можливого будівництва –  берегова зона.

  Міський голова запропонував створити робочу групу  з фахівців, незалежних спеціалістів та мешканців цих будинків. «Якщо після вивчення всіх документів та законодавчих норм виявиться, що будівництво за вказаною адресою порушує закон, – ніхто будувати та «тулити» там будинок не дозволить», – запевнив Владислав Атрошенко.

Цю позицію  міський голова пообіцяв донести до депутатів міської ради на погоджувальній раді в понеділок.  Нагадаємо, питання щодо надання дозволу КП «Чернігівбудінвест» на розробку проекту землеустрою виносилося на пленарне засідання 53-ї сесії міської ради. Питання зняли з розгляду.