Факт-новини: оперативні сюжети

Як дитсадки готуються до відкриття

Featured Video Play Icon

Дитячі садочки Чернігова готуються до відкриття. Згідно з розпорядженням міського голови вони відновлять роботу з понеділка 1-го червня, тому у працівників цих закладів є майже тиждень, щоб зробити генеральне прибирання, причепурити газони, полагодити протікання тощо. Тим не менш, МОЗ України встановив цілий ряд обмежень щодо вихователів, батьків та навіть самих дітей, які відвідуватимуть садочки.

Так, доступ батьків до дошкільного закладу буде заборонено, зустрічати діток працівники садочку будуть на вулиці. Наприклад ДНЗ №21 визначив для цього час з 07-30 до 08-30, потім заклад закриють  через карантинний режим і заборону надходження на території сторонніх осіб.

Окрім звичних процедур на кшталт дезінфекції та перевірок температури, у садочках обмежать кількість занять та ігор з близьким фізичним контактом, віддаючи перевагу прогулянкам на свіжому повітрі. Заборонені м’які іграшки, килими з довгим ворсом, багаторазові рушники тощо. Керівники особливо популярних ДНЗ, де групи заповнені максимально, навіть радять батькам пошукати інші варіанти розміщення їхніх дітей на період карантину (з бабусями, рідними). На думку директора ДНЗ №21 Наталії Осташкової, вихованці дитсадочка будуть засмучені необхідністю тримати дистанцію один від одного і не збиратися великими групами. Але кожному вихованцю обіцяють знайти яке-небудь заняття, яке буде цікавим і наодинці – малювання, плетіння, аплікації тощо.