Факт-новини: оперативні сюжети

Нарешті у Чернігові буде скейт-парк

Featured Video Play Icon

Двадцятирічна мрія любителів екстремальних видів відпочинку набуває реальних обрисів. У Чернігові буде пайп- парк. Наразі предметно обговорюється два майданчика. Один у центральному парку культури та відпочинку, інший – за пішохідним переходом, напроти ЦУМУ, вздовж алеї на перехресті вулиці Мазепи та проспекту Миру. Саме тут ми зустрілися з Віталієм Гуліним. Він більше 10 років захоплюється екстремальними видами спорту. Останні два проводить по чотири години щодня разом зі своїм лонгбордом.

Це ідеальний варіант, котрий об’єднає всіх дітей, і не тільки дітей, – каже Віталій. – Всіх, хто хоче прогресувати.

Віталій захоплюється лонгбордом і залучає до цього виду відпочинку друзів. Влітку , каже, планують проводити змагання на Алеї Героїв. З мрією про справжній куточок для тренувань живе вже давно. Впевнений, це додасть драйву в життя чернігівців різного віку.

Карантин, який зупинив громадський транспорт, особливо оголив цю проблему. Молодь перейшла на підручні засоби пересування містом. Кількість екстремалів на дорогах та тротуарах значно зросла. Питання будівництва скейт- парку стало предметом уваги міського голови. Як відомо, реалізувати цей проєкт у Чернігові пропонували на території центрального парку культури і відпочинку в рамках його поетапної реконструкції. Його проєкт мають розробити цього року. А от пай- парк у центрі Чернігова хочуть збудувати вже цього літа. Як повідомив  начальник ЖКГ ЧМР Ярослав Куц у цьому році закладені кошти на розробку проєкту реконструкції центрального парку культури і відпочинку. А далі , в залежності від наявних коштів , розпочнеться його поетапна реалізація. Локація пай- парку в сквері вздовж проспекту Миру, на відрізку від підземного переходу до світло-музичного фонтану з боку вул. Софії Русової теж на стадії розробки проекту.

Міський голова пропонує не розтягувати проект в центрі міста на два роки, а зробити разом з благоустроєм в перший етап. Ну а поки чекають закінчення проекту. «Будуть проекти – будемо шукати гроші, – каже мер. – Може депутати захочуть заявити про свою любов до міста». Пайп-парк на алеї для чернігівських спортсменів збудують в цьому році. Кататися на новому майданчику можна буде на роликах, скейтах, трюкових самокатах та велосипедах. Для цього його обладнають спеціальним спорядженням та трамплінами. Будуть облаштовані зони для дітей і дорослих, для початківців і професіоналів. Після проведення тендеру визначать виконавця робіт. А вже до кінця літа планується відкриття парку для занять активними видами спорту у центрі Чернігова.