Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові вже 5 хворих на COVID-19

Featured Video Play Icon

Чернігів став осередком захворювання  на коронавірус. У місті на  28 квітня  лабораторно вже підтверджено п’ять випадків COVID-19. Про це повідомив під час брифінгу  начальник управління охорони здоров’  я Чернігівської міської ради Владислав Кухар.

28 квітня стало відомо про діагноз у сімейної пари. Ситуація схожа з першими хворими містянами. Чоловік приїхав із Росії і, скоріше за все, заразив дружину — у обох позитивний результат тестів. У жінки температура, вона поки вдома, далі лікарі діятимуть по ситуації.

Кількість контактних осіб щодо попередніх трьох випадків близько 20. Щодо останніх двох,  їх коло спілкування  визначається працівниками Чернігівського обласного лабораторного центру. У місті вже проведено 263 експрес- тести та 257  ПЛР-тестів. Як повідомив Владислав Кухар , у лікарні знаходиться лише одна пацієнтка.

Тож  четверо  інфікованих на самоізоляції. Їх лікування буде проводитися під наглядом сімейного лікаря  у телефонному режимі. У разі потреби цей лікар має приїхати до пацієнта. Як запевнив Владислав Кухар, якщо доведеться їхати, у медика  будуть усі необхідні засоби самозахисту.

Медикаменти за рецептом самоізольовані пацієнти  мають купувати власним коштом. Ліки, придбані на виділені з бюджету (2 млн. грн.)  використовуватимуть лише в умовах стаціонару. Продукти харчування  для самоізольованих  можуть купувати  родичі,  друзі чи волонтери, а в разі потреби —соціальні працівники, акцентував  Владислав Кухар.