Факт-новини: оперативні сюжети

Молебень за героями

Featured Video Play Icon

День добровольця для багатьох учасників бойових дій особливий в житті.

Для військового капелана Євгена Орди день українського добровольця – особливий день в житті. Адже він особисто не лише знає багатьох добровольців Чернігова, які за порадою і благословінням ішли до нього, перш ніж піти захищати Україну від російського агресора. Священнослужитель і сам став добровольцем і волонтером у цій війні.

До Катерининської церкви приходить помолитися і батько Ігоря Сергуся – одного з перших добровольців Чернігова, бійця Першого батальйону оперативного призначення резервістів імені Героя України генерала Сергія Кульчицького.Саме цей батальйон називають першим добровольчим в Україні. Ігорь Сергусь – активний учасник Революції Гідності та учасник бойових дій і нині продовжує свою службу на Сході.

А ті з побратимів, які нині знаходяться в Чернігові разом із представниками патріотичних об’єднань вшанували мужність і відвагу захисників, що боронять кордони України. Біля меморіальної стели загиблим учасникам АТО відбувся спільний молебень.

Для багатьох учасників бойових дій, патріотів, волонтерів та громадських діячів День українського добровольця став ще одним визначальним днем, коли формувалася нація.  За офіційними даними, у війні на Сході України брали участь майже 40 добровольчих об’єднань. Добровольці відіграли одну з ключових ролей у стримуванні російської агресії.