Факт-новини: оперативні сюжети

77 річницю вигнання нацистських окупантів з міста відзначили у Чернігові

Featured Video Play Icon

21 вересня  Чернігів відзначає День міста та 77-річницю  вигнання нацистських окупантів.

Цей день назавжди увійшов в історію як уособлення вдячної пам’яті про великий подвиг воїнів-визволителів, які ціною власного життя  забезпечили майбутнім  поколінням  можливість  вільно жити у рідному місті. Нині у Чернігові проживає 90 учасників бойових дій 1941-1945 pоків  та ще 4 колишніх партизани. Загалом,  на фронтах Другої світової загинуло  близько 135 тисяч жителів області.

 Урочисті заходи  розпочалися зранку у сквері імені Миколи Попудренка. Перші особи міста та області, військовослужбовці, представники органів державної влади, ветерани та небайдужі чернігівці  хвилиною мовчання вшанували  пам’ять загиблих героїв.

Присутні поклали квіти до братської могили 24 солдатів, які визволяли Чернігів. Вшанували  пам’ять і  загиблих учасників антитерористичної операції та Героїв Небесної сотні.

З промовою перед чернігівцями виступив очільник міста Владислав Атрошенко. Мер нагадав,  якою дорогою ціною наші воїни відвойовували рідну батьківську землю від нацистів у роки Другої світової війни. Згадав міський голова  і про сучасних захисників на Сході. Завершилися урочистості святковим виступом  військового  оркестру  та  салютом.