ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

400 балів з двох предметів НМТ: досвід та секрети випускниці чернігівської школи

Featured Video Play Icon

За високі здобутки в навчанні отримала похвальні грамоти та золоту медаль, а ось це мої довгоочікувані результати НМТ.

Два предмети на 200 балів з мультипредметного тесту для Тетяни більше не мрія, а реальність. Англійська та математика – саме ці дисципліни на максимум підкорила дівчина. Українська та історія – не менш високі бали. Випускниця Чернігівської школи №1 пригадує, якою була її перша реакція.

Якщо чесно, перша реакція була, як шкода, що з історії не 200. Тому що брала участь в Олімпіаді з історії, багато готувалася, але через неуважність зробила трохи одну помилку, а вже потім, через декілька секунд, прийшов захват, що я склала математику та англійську на 200 і це дуже круто. Виходила вже і відчувала таку ейфорію, дійсно, – розповіла випускниця Чернігівської школи №1 Тетяна Мариніна.

Тетяна розповідає, що процес навчання захопив її ще з першого класу. Відтоді грамоти, дипломи, участь у олімпіадах лише підігрівали бажання вчитися. Всі ці роки дівчина з легкістю долала перешкоди, як і в день складання НМТ, коли була загроза атаки росіян та почалася повітряна тривога – вона не розгубилася.

Багато дітей спускалися до підвалу. І ми просиділи там близько 40 хвилин. Хтось нервував через те, що можливо не встигне, але для мене це була розрядка, я змогла трохи відпочити. І мої очі також відпочили від комп’ютера. Потім ми вже піднялися, я швидко доробила і пішла, – згадує випускниця Чернігівської школи №1 Тетяна Мариніна.

Питання на іспиті вирішувала з легкістю, ділиться Тетяна. У цьому допоміг ґрунтовний рівень підготовки, адже розпочала дівчина готуватися до НМТ ще минулого літа.

Я поставилася до цього дійсно відповідально, тому що я розуміла, що від цього залежить моє майбутнє. І готувалася кожного дня. Навіть коли були зимові канікули, дозволила собі тільки один вихідний, а вже потім продовжила. Коли у школі були тривоги, спускалася до підвалу, робила тести навіть там, – зазначила Тетяна Мариніна.

Учням та ученицям, що складатимуть НМТ наступного року, Тетяна радить не хвилюватися. А враховуючи те, що у 2025-му на Національному мультипредметному тесті абітурієнти можуть складати вже п’ять предметів – почати поглиблено вивчати дисципліни вже зараз. І поки інші активно готуються до майбутніх іспитів – у житті Тетяни розпочинається новий етап. Шкільний випускний позаду – попереду підготовка документів до вступу та переїзд у інше місто.

-Планую вступати до Києва, думаю з моїми результатами це мені вдасться і маю декілька варіантів, зараз ще вагаюсь. Планую все ж таки, напевно, більше вступати на американістику та європейські студії, оскільки це дає мені можливість вивчити як історію, так і іноземну мову. І потім, можливо, на магістратуру, піти навіть на міжнародні відносини, – розповіла Тетяна Мариніна.

Загалом, у Чернігові 43 учні отримали 200 балів НМТ, повідомили в управлінні освіти. П’ятеро випускників максимально склали два предмети одночасно. Наразі в Україні триває вступна кампанія – абітурієнти обирають виші для наступного етапу навчання.