Факт-новини: оперативні сюжети

32-а річниця виведення військ з Афганістану

Featured Video Play Icon

Вони побачили пекло у 18 років.  Анатолій Добридень ветеран-афганець, не стримує почуттів, обнімається зі своїми друзями та побратимами. Розповідаючи про роки війни, чоловік перш за все, згадує про людські стосунки.

Морозний ранок понеділка у Чернігові розпочався з урочистої церемонії покладання квітів до меморіальної стели загиблим учасникам АТО/ООС на Красній площі. Під час заходу присутні пригадали події революції гідності та загиблих військовослужбовців, які пройшли не тільки Афган, а й брали участь у захисті України в ході АТО/ООС.

15 лютого для України визначна дата. Саме у цей день вшановують учасників бойових дій на території інших держав. У цьому році відзначають 32-у річницю виведення військ з території Республіки Афганістан. У Чернігові загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Біля Пам’ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам сьогодні людно. Вшанувати пам’ять полеглих тут зібрались родини ветеранів війни, представники влади та члени громадських організацій ветеранів Афганістану.

За офіційними даними, в Афганістані загинули майже 4 тисячі українців. Більше двох тисяч чернігівців пройшли через війну в Афганістані. Серед втрат більше сотні чоловік з області та 19 чернігівців.