Факт-новини: оперативні сюжети

2-й мікрорайон Масанів: що розміщуватиметься на цій території?

Featured Video Play Icon

Проєкт детального плану території 2-го мікрорайону Масанів представили на розгляд громадськості у муніципалітеті. Згідно з цим документом, територія у 250 тисяч квадратних метрів міститиме будинки у 9, 10 та 16 поверхів з підземними паркінгами-укриттями та централізованим опаленням. Проживати у майбутньому мікрорайоні зможуть орієнтовно 9300 чернігівців. Проєктувальники подбали також про благоустрій, інженерну та соціальну інфраструктуру: передбачено створення дренажної системи для відводу грунтових вод, а також двох унікальних для Чернігова п’ятиповерхових паркінгів.

-В нашому мікрорайоні передбачена школа на 1200 місць і два дитячих дошкільних заклади на 200 місць кожен з басейном. Розташовані вони таким чином, що прилягають до основних пішохідних зв’язків і забезпечують комфортне використання внутрішнього прирайонного простору, – повідомила головна архітекторка проєкту Тетяна Мазур.

Як пояснили в управлінні архітектури міської ради, розробка цього проєкту почалася ще до повномасштабного російського вторгнення, і стала особливо актуальною після завершення боїв за Чернігів. Затвердження детального плану мікрорайону потрібне для залучення інвестицій у розвиток нашого міста. Також будівництво кожного будинку або школи має спиратися на існуючу містобудівну документацію.

-Можемо уявити, що через деякий час до міста надійдуть кошти – або державні, або меценатські – і постане необхідність в освоєнні цих коштів і розвитку міста. Для цього потрібна наявна на сьогоднішній день містобудівна документація, якою є генеральний план, детальні плани території, концепції розвитку та інше, – зазначив начальник управління архітектури ЧМР Сергій Калюжний.

Чернігівці могли вносити свої пропозиції до проєкту детального плану території 2-го мікрорайону Масанів протягом 33 днів, з 5 липня до 7 серпня. Найближчим часом його фінальну версію винесуть на розгляд виконавчого комітету міської ради.