НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові розпочнеться фестиваль монументального мистецтва «Перезавантаження»

Новий Чернігів

 Вже у п’ятницю у художньому музеї імені Галагана  презентують мистецьку подію всеукраїнського масштабу. Організатори готують насичену триденну програму. Зацікавлять відвідувачів унікальні виставки. Уперше після закриття готелю “Градецький” глядачі побачать панно “Давній Чернігів” (міста-побратими Чернігів та Градець Кралове). Її авторкою є киянка Галина Севрук. Понад 60 ескізів відомих чернігівських та київських художників-монументалістів також будуть представлені для огляду у залах  художнього музею.

 Художниця і консультантка Тетяна Сухова вважає, що на фестивалі має бути представлена творчість трьох видатних чернігівських митців і над цим вона зараз працює.

Окрім виставок у програмі фестивалю покази документальних фільмів про творців монументалізму, презентація проєкту “Криниця” у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського, музична частина та багато інших пізнавальних заходів. Фестиваль має на меті “перезавантажити” байдуже ставлення до творів монументального мистецтва і прокласти місток між минулим і сучасним.

Фестиваль “Перезавантаження” триватиме у нашому місті з 14 по 16 травня.