Новини

Зимова повінь на Чернігівщині: триває підйом води в річках області

Рівень води в найбільших річках Чернігівщини: Дніпрі, Десні та Снові, продовжує збільшуватися. Вода підтопила дороги та будинки у прирічкових селах, порушилося транспортне сполучення з населенними пунктами.

Читайте також: На Чернігівщині монтують другий модульний міст від французьких партнерів

За даними Чернігівського центру з гідрометеорології, 30 січня – 2 лютого на ділянці Дніпра в межах Чернігівського району утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Дніпра та затоплення житлових будинків ряду сіл у Чернігівському районі (ІІІ рівень небезпеки – червоний).

У цей же період на ділянці Десни Новгород-Сіверський – Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський райони) внаслідок утримання морозної погоди відбуватиметься подальше відновлення і посилення льодових явищ, можливі різкі коливання рівнів води до 0,1 – 0,2 м за добу та утримання і збільшення затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни.

На річці Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення у Корюківському районі (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Нагадаємо, цього року спостерігається найбільша зимова повінь на Десні за майже 130 років спостережень.