Факт-новини: оперативні сюжети

Звітний концерт і вернісаж: підсумки навчального року мистецької освіти Чернігова

Featured Video Play Icon

Головною подією навчального року для учнів та педагогів мистецьких навчальних закладів нашого міста є творчий звіт. Цього тижня у музичній школі імені Вільконського відбувся звітний концерт та відкрилася виставка живопису. Їх учасниками були викладачі.

Починаючи з травня 22-го року наші мистецькі школи почали працювати наживо. Не онлайн а офлайн. І як результат, ми сьогодні маємо певні здобутки не тільки в Чернігові, а й по Україні в галузі мистецької освіти. І сьогоднішня виставка говорить про те, що наші викладачі працюють. Це роботи свіжі, – зазначив начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

У фойє музичної школи не вперше розгорнута виставка Чернігівської художньої школи. Нині тут можна оглянути роботи як вже знаних художників-викладачів, так і молодих.

Навчання, це робота для нас. Коли ти занурюєшся в роботу, спілкуєшся з дітьми, завжди це надихає. Діти ходять, діти працюють, діти тягнуться до цього. Ми намагаємось їм дати все, що знаємо самі і донести вічне, добре, – зауважив художник, викладач Чернігівської художньої школи Володимир Наталушко.

Звітний концерт викладачів музичних шкіл та школи мистецтв став  феєрверком блискучих виступів. Програма була  різноманітною – від авторських композицій до творів українських класиків Борткевича, Скорика, Шамо.

Для нас сьогоднішній  концерт, це можливість гарно проявити себе, показати себе. Ми дуже щасливі, що саме наш дует бандуристок також обрали, щоб представляти нашу школу на цьому концерті. Це для нас свято, – підкреслила викладачка міської школи мистецтв Оксана Агієнко.

Наші викладачі колись самі навчались грі на улюбленому інструменті. До свого успіху вони йшли через наполегливу працю, через перемоги на конкурсах різних рівнів. Учасник концерту Володимир Буланенко продемонстрував глядачам віртуозне володіння балалайкою.

На жаль, такий стереотип є. Люди думають, що це суто російський інструмент. Етнічного забарвлення не має у цього інструменту. Цей інструмент дуже давній. У нашій школі клас балалайки представлений 15-ма дітьми. Дітей не мало, які з задоволенням грають на цьому інструменті, – констатував викладач музичної школи №1 Володимир Буланенко.

Кожен викладач приніс на сцену часточку своєї душі і таланту.  Виступи солістів, дуетів, тріо, ансамблів глядачі нагороджували оплесками і вигуками “Браво!”.