ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Звання Героя України посмертно присвоїли оборонцю Чернігова Роману Бубенко

Featured Video Play Icon

Сталевий воїн — саме так про командира танкового взводу, головного сержанта Романа Бубенка з позивним “Кума” з 1-ї окремої танкової Сіверської бригади відгукуються побратими.  Указом Президента   28 червня йому посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням орденом “Золота зірка”. Про бойовий шлях Героя йдеться на офіційній сторінці військового формування у фейсбуці.

“Кума” брав участь в обороні Чернігова у лютому-березні 2022-го, а потім  виконував бойові завдання на Сході. Міг звільнитися за станом здоров’я, але все одно залишався на службі. Як кажуть побратими, він, так би мовити, пройшов весь шлях по машині, був і механіком-водієм, і навідником, і командиром. Екіпаж Романа успішно знищував техніку та живу силу ворога.  У   ході  одного з боїв у липні минулоріч чоловік дістав поранення, проте не покинув своїх підлеглих і продовжив керувати особовим складом. Після евакуації воїна перевезли до шпиталю, де він згодом помер.

У дописі значиться, цитуємо: “Для кожного з нас Роман був і є прикладом для наслідування. Для кожного з нас честь служити разом. Нині ж, коли він лишився назавжди в строю, наша мета здобути перемогу. Для якої наш Герой доклав так багато зусиль”.