Факт-новини: оперативні сюжети

Зустріч через 40 років: легендарна художниця на фестивалі в Чернігові

Featured Video Play Icon

Приїзд до Чернігова 91-річної художниці, шістдесятниці Галини Севрук став головною подією на фестивалі монументального мистецтва. Легендарну мисткиню запросили на презентацію її панно “Давній Чернігів” або “Міста-побратими”. Цей монументальний трів після демонтажу з фойє готелю “Градецький” знайшов нову домівку -художній музей. Пані Галину тепло зустріли у виставковій залі. Від хвилювання на очах жінки з’явилися сльози.

Авторка не бачила свого твору 40 років. Виготовили панно “Давній Чернігів” в експериментальній лабораторії на території Софії Київської. Галина Сильвестрівна добре пам’ятає, як його монтували у готелі.

Художницею створено сотні унікальних робіт з кераміки, присвячених історії України, вітражів, а також понад 30 монументальних панно, які колись прикрашали споруди у різних містах.

Виставки Галини Севрук в Україні, Канаді, Німеччині, Росії зробили її ім’я відомим серед поціновувачів мистецтва.18 травня почесній гості нашого фестивалю виповниться 92 роки.

Фестиваль “Перезавантаження” успішно завершився. Протягом трьох днів ті, хто побував на його заходах, не тільки глибше познайомились з монументальним мистецтвом 20-го століття, а й особисто пізнали важку працю художника.

 Протягом місяця у художньому музеї працюватиме виставка ескізів та робіт художників-монументалістів, яку було презентовано на фестивалі.